Marta Valero

Inicia els estudis de música a Manresa. Paral.lelament es llicencia en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva inquietud artística la porta fins a l’Escola Superior de Música de Catalunya, on finalitza els estudis d’interpretació de música clàssica i contemporània. Amplia els seus estudis d’Òpera i Lied realitzant masters amb A.Mateu, E.LLoris, F. Poyato, Mitsuko Shirai, J. Aragall, entre d’altres.

L’any 2008 guanya el concurs Mirna Lacambra, que li permet protagonitzar l’òpera “la Cenerentola” de G. Rossini. Ha participat en òperes per tot Catalunya i l'estat Espanyol.
 

La seva versatilitat vocal i artística li ha permès especialitzar-se en diferents disciplines, sent requerida per l’estrena d'obres com “Primary colors” d'A. Charles; l’Oratori del Mil.lenari, de Mn. Miserachs; “Lorca al Piano” d’Enric Palomar; "Eva i Adam: el darrer Gènesi" i "M3" de J. Ma Miró i M. Artigau.

També ha interpetat obres de J. Guinjoan al Festival “Musiques d’ajourd’hui” (Perpignan) i a l'Auditori de Barcelona amb BCN 216; a destacat les "Folk songs" de L.Berio, sota la direcció de X. Puig; i "Pierrot Lunaire",de Schönberg amb Dandys von Bergamo.


La seva activitat discogràfica i audiovisual s’inicia amb el DVD "Primary colors”, de Agustí Charles, amb el grup de percusió Drumming (Portugal), i enguany amb "Les Cançons dels Brigadistes", amb Brossa Quartet. Ha enregistrat per Radio3, Catalunya Música, TV2 i pel canal 33.